Безопасно шофиране за журналисти от OMV България

 

“Обучавахме се на безопасно шофиране, трябва да го направите и вие!”

Безопасно шофиране Driving Skills

 

 

OMV България подари на журналисти обучение по безопасно шофиране. Училище за безопасно шофиране Driving Skills като дългогодишен партньор на OMV имаше удоволствието да проведе курса по безопасно шофиране. Благодарим на OMV България и всички участници. За нас беше удоволствие.

 

Top Gear България:

“Ако не сте ходили на обучение по безопасно шофиране, трябва да отидете. Винаги има какво да научите, което освен че е полезно може да ви спаси и живота. Дори да не ви пука за вашия, направете го заради живота на близките ви. Организатор на събитието бе веригата бензиностанции OMV. Мястото бе летище „Белчин”, където приятелите ни от Driving skills Влади Кулев и Мартин Колев за пореден път се представиха блестящо с ръководните си функции. Сухият асфалт бе перфектен за подобряване на способностите зад волана. Студеният вятър и хапещото слънце нямаха шанс срещу големия интерес и усмивките на всички участници. Основните упражнения бяха посветени на ефективно спиране, концентрация и избягване на внезапни препятствия на пътя. В края на обучението бе организирано и кратко състезание.

 

Като всяко едно обучение и това не може да мине без теория. Влади и Марти за пореден път обърнаха специално внимание на основни и важни неща като позиция на седене, захват на волана, използването на безопасни колани на ВСИЧКИ места, както и укрепването на товари и предмети в купето. От последното разбрахме, че дори най-малкият незакрепен предмет може да ви увреди сериозно при евентуален сбъсък. Разбира се, беше обърнато и внимание на шофирането под влияние на алкохол, проблем, съсипал хиляди, кариери, семейства и животи.”

 

AutoBild България:

“На 16 януари летище „Белчин“ стана домакин на обучение за безопасно шофиране, организирано от веригата бензиностанции OMV. В специалния тренинг, който се ръководеше от инструкторите на школата Driving Skills Влади Кулев и Мартин Колев, взеха участие журналисти от различни медии. За съжаление (или може би за щастие) високите температури не позволиха на падналия около Нова година сняг да се задържи, така че участниците в курса подобряваха способностите си зад волана на сух асфалт – който напоследък е по-характерен за най-студения сезон. Основните упражнения бяха посветени на ефективното спиране и избягването на внезапно появили се на пътя препятствия, а в края на мероприятието беше организирано дори и кратко състезание.

По време на теоретичната част от курса Кулев и Колев обърнаха внимание на правилната позиция на седене и захват на волана и онагледиха смисъла от използването на предпазните колани и доброто укрепване на товарите с видеоклипове от краш тестове. Курсистите изпробваха специални очила, за да разберат колко опасно може да бъде влиянието на алкохола по време на шофиране.”

Speed-Press, Life.bg, Новините Днес ..